Niks meer missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden bij nieuwe content!

AutoX het bedrijf dat zelf rijdende auto’s toegankelijk gaat maken

AutoX is een Chinese startup zich richt op het mogelijk maken van een zelfrijdende auto. We schreven eerder over de Chinese startups die je moet kennen, en deze startup is er een die je vaker terug gaat zien komen. Wat maakt dit bedrijf nou zo speciaal en waarom investeren de grootste bedrijven van China in deze partij? Dat lees je in dit artikel.

Inhoudsopgave

Enkele feitjes op een rij

Opgericht: 2016
Sector: Auto-industrie
Hoofdkantoor: Shenzhen
Oprichter: Jianxiong Xiao (Professor X)
Producten: AutoX (RoboTaxi en RoboTruck)
Website: autox.ai
Partners:
Ford
FCA
BYD
Great Wall Motors
DongFeng Motors
Shanghai Auto
Chery Auto

Wat doet AutoX?

AutoX ontwikkeld zowel soft- en hardware om een compleet autonome kunstmatig intelligente bestuurder de wereld in te helpen. Deze bestuurder moet slimmer en beter omgaan met verkeerssituaties en aan de hand van snelle berekeningen de beste keuzes maken.

Het bedrijf heeft op dit moment verschillende toepassingen voor de slimme AutoX-bestuurder. Bijvoorbeeld het autonoom laten besturen van een RoboTaxi en een RoboTruck.

De visie van het bedrijf is om een kunstmatige slimme bestuurder te creëren die allerlei soorten voertuigen kan besturen zonder tussenkomst van mensen.

Neem zelf een kijkje in de zelfrijdende taxi van AutoX

Waarom AutoX voorloopt op andere autonome autos

Het grote voordeel van deze startup en het project rondom het ontwikkelen van autonome software is dat de startup over grote budgetten beschikt. Het bedrijf wordt namelijk voor het grootste deel gesteund wordt door de grootste bedrijven van China namelijk Alibaba Group Holding, MediaTek, en Chinese autofabrikanten Shanghai Auto en Dongfeng Motor.

Hoewel Tesla de koploper is in de zelfrijdende voertuigen markt, lijkt het er naar uit te zien dat het bedrijf, Tesla maar al te graag voorbij wilt gaan. Ze hebben namelijk al een paar wonderbaarlijke/ baanbrekende momenten op hun naam. AutoX was bijvoorbeeld de eerste die een robotaxi-pilot lanceerde in de Bay Area van Californië en in het centrum van Shenzhen, China. Nergens anders reed eerder een volledig autonome taxi rond.

Dit zijn de grootste concurrenten van AutoX

Veel Chinese autobedrijven werken op dit moment aan autonome elektrische zelf rijdende autos die vanaf 2022 de Europese markt binnen gaan komen.

Onderstaande 3 bedrijven vormen de grootste concurrentie van AutoX door hun achtergrond en kapitaal.

  • Pony.AI – Chinese startup dat ontzettend veel geld heeft opgehaald.
  • BAIDU – Het Chinese alternatief voor Google
  • Tesla – De Amerikaanse pionier op het gebied van zelf rijdende elektrische auto’s

Veelgestelde vragen over AutoX

Wie is de eigenaar van AutoX

Dr. Jianxiong Xiao heeft AutoX in 2016 opgericht. Hij wordt ook wel Professor X genoemd. JianXiong Xiao is een voormalig assistent-professor aan de Princeton University. Zijn bedrijf telt grote investeerders als Alibaba Group Holding, MediaTek, en Chinese autofabrikanten Shanghai Auto en Dongfeng Motor.

Welke bedrijven investeren in AutoX?

Alibaba Group Holding, MediaTek, en Chinese autofabrikanten Shanghai Auto en Dongfeng Motor hebben geïnvesteerd in het bedrijf en geloven in de toekomst van zelfrijdende/autonome auto’s

Wat is AutoX?

Het is een in China gevestigde Chinese startup die het meest geavanceerde zelfrijdende AI-platform bouwt dat om kan gaan met de meest uitdagende verkeersscenario’s in bijvoorbeeld China en de Verenigde staten

Heb jij niet het geduld van een monnik?

Vul je naam en e-mail in, en je ontvangt nieuwe artikelen direct in jouw inbox.

Lekker verder lezen?

Bekijk deze interessante artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *