Niks meer missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden bij nieuwe content!

Waarom Chinees leren? – 10 redenen om vandaag te beginnen

Chinees wordt vaak gezien als een van de moeilijkste talen om te leren, maar is dat wel zo? Onderzoek laat zien dat wanneer mensen een nieuwe taal graag willen leren, dit ze ook gemakkelijker lukt. Hieronder vind je 10 redenen waarom Chinees leren jou gaat helpen.

Reden 1 waarom Chinees leren handig is Chinees is een wereldtaal

Als je denkt aan een wereldtaal dan denk je waarschijnlijk gelijk aan Engels of misschien zelfs Spaans. Vergis je niet, ondanks het feit dat er in erg veel landen Engels en Spaans wordt gesproken wordt Chinees ondertussen door 1,3 miljard mensen op deze wereld gesproken. Dat maakt het ook gelijk de meest gesproken taal van de wereld. Sterker nog 16 procent van alle mensen op de wereld spreekt Chinees. Daarnaast wordt het nog steeds gezien als de moeilijkste taal van de wereld. Wil jij met veel mensen in contact komen of handelen met een van de grootste exporteurs van de wereld, dan doe je er slim aan om Chinees te leren.

Reden 2. Chinees staat goed op je CV

Om de Chinese taal goed te leren zijn discipline en doorzettingsvermogen nodig. Zodra jij Chinees vermeldt op jouw CV geef je jouw toekomstige werkgever een goed beeld van jezelf.

Jouw werkgever realiseert zich namelijk ook dat het een erg lastige taal is voor veel mensen, waar je alleen met hard werk en veel herhaling goed in wordt. Weg dus met woorden als “spin in het web”,”alleskunner” of “doorzetter”, laat jouw kwaliteit voor zich spreken en begin met Chinees leren.

3. Reizen door en naar China wordt duizend maal beter

Nog een reden waarom Chinees leren erg fijn kan zijn is dat je door het te spreken op andere plekken kunt komen in China. Niet langer ben je gebonden aan de toeristische plekken waar je op zoek moet gaan naar een Engelssprekende gids, maar nu kom je op plekken waar de lokale bevolking van geniet.

Je hoeft geen perfect Chinees te spreken om op de mooie plekjes te komen, veel Chinezen vinden het een hele eer dat je moeite doet om hun taal te leren, ze zullen je daarom ook gelijk open ontvangen en soms zelfs uitnodigen om bij hun thuis, of met hun mee te gaan naar de mooie plekken waar toeristen kunnen niet komen.

4. Het is makkelijker dan ooit om te beginnen met leren

Beginnen aan het leren van een nieuwe taal is vaak lastig, je moet de juiste lesmaterialen vinden, je moet genoeg tijd hebben en je moet gemotiveerd zijn. Veel mensen hebben niet genoeg tijd, en maken niet gebruik van de juiste les materialen. Deze punten lossen wij op voor je! Je hoeft enkel gemotiveerd te zijn om te leren. Heb je wat tijd over op de zondagmiddag, bekijk dan eens onze gids waarin je de basis van het Chinees leert.

5. Chinees leren verbetert jouw brein

Ja je leest het goed! Door Chinees te leren wordt je niet alleen een taal rijker, maar verbeter je ook hoe jouw hersenen functioneren. Studies wijzen uit dat mensen die Chinees leren, meer delen van de hersenen gebruiken dan mensen die geen Chinees leren.

Er zijn zelfs grote verschillen tussen het leren van een Germaanse taal of de Chinese taal. Een van de belangrijkste punten die uit de studies naar voren komen is dat bij het leren van Chinees – waar je verschillende tonen en karakters leert, beide hersenhelften worden gestimuleerd en bij het leren van bijvoorbeeld Engels, alleen de linkerhelft.

Waarom Chinees leren je breid verbeterd heeft te maken met een visuele herkenning vaardigheden en het verfijnen van motorische vaardigheden die nodig zijn om karakters te herkennen en te schrijven.

Wil je jouw brein een boost te geven, begin dan met het leren van Chinees.

6. Vrienden maken met Chinezen of Chinees sprekenden

Mensen leren kennen is altijd leuk, maar echt vrienden maken gebeurt natuurlijk alleen als je elkaar door en door kent. Een van de dingen die een enorme kijk geeft in de gedachtegang en levensstijl van de ander is het leren van de taal. Zodra jij de Chinese taal kunt spreken, zullen Chinezen graag bevriend met je raken. Waarom Chinees leren helpt bij het maken van vrienden?

Veel Chinezen vinden het een ontzettend mooie geste als je al enkele woorden van hun taal spreekt. Probeer het eens bij enkele Chinezen die je kent, of bij Chinese horeca ondernemers. Ze zullen niet alleen opkijken, maar de kans is groot dat ze jou willen onthouden en vaker om zich heen willen hebben. Als je zelf een mooi voorbeeld hebt hoe de Chinese taal jou heeft verbonden met anderen, laat dat dan weten in de comments onder dit artikel.

7. De Chinese zakenwereld wacht op je

China opende in 1978 de deuren voor buitenlandse investeringen. Sinds dien groeit het land enorm en schieten er elke dag duizenden succesvolle bedrijven uit de grond. Hier vind je een artikel met een greep uit de bedrijven waar je van moet weten. Om zaken te doen met een Chinees bedrijf of zakenpartner is vertrouwen enorm belangrijk. Wat is een betere start om een vertrouwensband te beginnen dan het leren van de taal van je zakenpartner?

Zodra jij enkele zinnen in het Chinees kunt spreken, zul je merken dat de gunfactor naar jou ten opzichte van jouw concurrenten vele malen hoger ligt bij de Chinese zakenpartner. Wil je dus een voorsprong hebben in de samenwerking met Chinese zakenpartners, doe je er goed aan om een woordje Chinees te leren!

Waarom Chinees leren belangrijk is bij het vormen van Zakelijke relaties.
Zakenrelaties worden gevormd in China door het spreken van Chinees.

8. Onder de Chinese cultuur en de oorsprong van alledaagse voorwerpen

De Chinese cultuur is misschien wel de oudste cultuur ter wereld die heeft geleid tot veel (voor die tijd) revolutionaire gebruiksvoorwerpen die we vandaag de dag gebruiken. Denk maar eens aan het ontstaan van buskruit, het kompas en het maken van papier. Dit zijn ontwikkelingen die uit China komen en die zijn vereeuwigd in schrift, kunst en documentaires.

Als jij Chinees kunt verstaan zal er een wereld voor je open gaan waarbij je de oorsprong van alledaagse dingen kunt herleiden aan het oude China. Chinees leren maakt je dus klaar voor een ontdekkingsreis door de oudheid.

9. Je hebt een voorsprong op niet Chinees sprekers door Chinees te leren

Niet veel Nederlanders spreken Chinees, sterker nog er is een erg kleine en hechte gemeenschap van Chinees sprekende Nederlanders die of door zaken, of door hun liefde voor China verbonden zijn. Er zijn ook aardig wat verenigingen waar je jezelf aan kunt melden als je vaker met Chinees en China te maken wilt hebben. Voorbeelden hiervan zijn VNC en Dragon business Club.

Deze kleine groep mensen heeft niet alleen voorrang bij het aanboren van nieuwe zakenpartners, maar wordt ook steeds vaker “voorgetrokken” op het moment dat er posities vrijkomen bij overheden of grote internationale bedrijven. Of dit door het doorzettingsvermogen komt die bij het leren van de Chinese taal om de hoek komt kijken, of door het belang van “netwerken” dat diep in de Chinese cultuur verstrengeld zit, is niet met zekerheid te zeggen. Wel doe je er goed aan doen als je begint met de eerste woorden Chinees te leren en gelijkdenkende mensen op zoekt.

10. Leuk op feestjes want Chinees is voor veel mensen mysterieus

“Ik spreek toch geen Chinees?!” wordt vaak gezegd als iemand wilt aangeven dat hij of zij duidelijk communiceert. Deze uitspraak betekent eigenlijk dat Chinees voor veel mensen ongrijpbaar of zelfs mysterieus is. Zodra jij deze taal wel machtig bent, heb je in feite een skill die veel andere landgenoten niet hebben. Bereid je maar vast voor want door af en toe Chinees te spreken in het openbaar zullen veel vrienden en familieleden gaan vragen op feestjes of je wat in die mysterieuze taal kunt zeggen!

Is Chinees de moeilijkste taal van de wereld?

Chinees wordt gezien als de moeilijkste taal van de wereld. Als je de juiste materialen gebruikt en blijft oefenen kun jij het Chinees onder de knie krijgen!

Heb jij niet het geduld van een monnik?

Vul je naam en e-mail in, en je ontvangt nieuwe artikelen direct in jouw inbox.

Lekker verder lezen?

Bekijk deze interessante artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *