Niks meer missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden bij nieuwe content!

De Chinese communistische partij bestaat 100 jaar

Chinese Communistische Partij ofwel de CCP genoemd is de naam van de partij die op dit moment China regeert onder leiding van president Xi JinPing. De partij is al sinds 1949 de baas in de volksrepubliek China.

100 Jaar CCP

1 Juli 2021 is een belangrijke dag voor China en de CCP want dan bestaat de partij namelijk 100 jaar. Dat is de reden dat de CCP groots uitpakt en dit historische moment dat ook wel het eeuwfeest genoemd wordt, wilt vieren.

Het eeuwfeest wordt 中国共产党成立一百周年 genoemd

(Zhōngguó gòngchǎndǎng chénglì yībǎi zhōunián)
China = 中国 = Zhōngguó
Communistische = 共产党 = gòngchǎndǎng
Partij = 成立 = chénglì
Honderd(ste) = 一百 = yībǎi
Verjaardag = 周年 = zhōunián
Als je wilt weten hoe je deze woorden uit moet spreken kun je onze Chinese talen gids voor beginners volgen

Het evenement vindt plaats op 1 juli in 2021 in Peking (Beijing) hierbij zal CCP-secretaris-generaal Xi JinPing een toespraak houden. Veel mensen speculeren op dit moment wat er precies in de toespraak gezegd gaat worden.

Er zijn verwachtingen dat de politieke druk tegen buurland Hong Kong opgevoerd gaat worden, en dat de partij met een oplossing gaat komen tegen de vergrijzing.

Hoe en waar de CCP begon

Het verhaal van de oprichting van de Chinese Communistische Partij begint honderd jaar geleden op 1 juli 1921. In een klein huis gemaakt van gekleurde bakstenen in het voormalige Franse district van Shanghai, kwamen Mao Zedong en een klein groepje andere afgevaardigden in het geheim samen. In het holst van de nacht vormde zij de ​​nieuwe politieke tegen partij. Deze actie is het fundament geweest wat vandaag de Chinese Communistische Partij vormt.

%E4%B8%AD%E5%85%B1%E5%85%AD%E5%B1%8A%E5%85%AD%E4%B8%AD%E5%85%A8%E4%BC%9A%E4%B8%BB%E5%B8%AD%E5%9B%A2%E6%88%90%E5%91%98%E5%90%88%E5%BD%B1
De eerste leden van de CCP met vooraan 2e van links Mao Zedong

De CCP tegenwoordig

Sinds de oprichting in 1921 is er ontzettend veel veranderd en heeft de partij 95 miljoen leden. De CCP heeft grote uitdagingen die zij in de komende jaren moet oplossen. Een achteruitgaande economie, een vergrijzende bevolking en natuurlijk de krimpende beroepsbevolking van China.

7% van de gehele Chinese bevolking is lid van de Chinese Communistische Partij.

Xi Jinpin maakt zich niet alleen zorgen over de nationale uitdagingen die op China afkomen, maar ook op de grote internationale dreiging. Steeds meer westerse landen waaronder de verenigde staten willen namelijk de macht van de CCP inperken en zijn nog steeds uit op de val van het communisme.

Laten we wel eerlijk zijn, de CCP heeft zich door vele moeilijke situaties heen gemanoeuvreerd waaronder natuurlijk de COVID 19 crisis.

Hoe lang blijft de CCP nog aan de macht?

Hoe lang de CCP nog succesvol de baas blijft in China is moeilijk te zeggen. Andere Communistische regimes hebben het een stuk minder lang volgehouden. Neem bijvoorbeeld de regerende partij van de Sovjet-Unie. Hierbij duurde het maar liefst 93 jaar tot de partij viel in 1991. (en daarbij het communistische regime)

Kans voor bevestiging

De ceremonie die op 1 juli wordt gevierd is de ideale kans om aan de wereld te laten zien dat de partij het vertrouwen verdient van de mensen. Dit vertrouwen uitstralen en bewijzen dat ze de legitieme regering zijn van China doet de CCP natuurlijk op zijn Chinees, door een enorme show op te voeren en de mensen helpen herinneren aan wat de CCP ze allemaal heeft gegeven.
Het oplossen van de armoede, het brengen van economische groei en niet te vergeten plaatsen van China op de wereldkaart. Hoe de toespraak gaat vallen zullen we zien op 1 Juli 2021.

Vragen over de Chinese Communistische Partij

Wanneer is de Chinese Communistische partij opgericht?

De Chinese Communistische Partij is opgericht op 1 juli 2021 in Shanghai.

Wie is de oprichter van de Chinese Communistische Partij?

De oprichter van de CCP is Mao Zedong. Hij richtte de partij op met een tiental anderen.

Wie is de huidige president van de Chinese Communistische Partij?

De huidige president van de CCP is Xi Jinping

Hoe ziet de vlag van de CCP er uit?

Dit is de rode Sikkel en hamer vlag van de CCP 220px Flag of the Chinese Communist Party %28Pre 1996%29.svg

Heb jij niet het geduld van een monnik?

Vul je naam en e-mail in, en je ontvangt nieuwe artikelen direct in jouw inbox.

Lekker verder lezen?

Bekijk deze interessante artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *